Kaland nyaralás és via ferrata túra a horvát Adria partján


Időpontok: 2023.08.09-15. (7 nap / 6 éjszaka)

További időpontok erre a túrára:
2023.06.19-25. (7 nap / 6 éjszaka)
2023.09.07-13. (7 nap / 6 éjszaka)

Korábbi érkezés és/vagy hosszabbítás sziklamászással, túrázással vagy tengerparti lazítással lehetséges!

 

Gyere és tarts velünk a legváltozatosabb kaland nyaralásra és via ferrata túránkra, a horvát tengerpartra! Könnyű és látványos ferrata útvonalak várnak ránk, háttérben az Adria csillogó vízével vagy
épp a legendás Winnetou filmek helyszínével a talpunk alatt. A délelőtti ferrata túrákat különféle vízi sportok követik (fakultatív rafting, canyoning, DWS, tengeri kajak, vízesés túra).
Számos aktív és passzív kikapcsolódásra lesz lehetőség az egy hetes kalandozásaink során és ha kedved tartja, belekóstolhatsz a sziklamászás csodálatos világába is! És a ráadás: akár minden nap máshol strandolhatsz!
A legváltozatosabb programokkal várunk hegy- és vízimádókat, kezdőket és haladókat, családokat, kicsiket és nagyokat, fiatalokat és idősebbeket egyaránt.
Az élmény minden korosztály számára garantált!

 

Részvételi díj:

88.900 Ft (14 év alatt: 67.900 Ft)
Hosszabbítás sziklamászással: 18.000 Ft/fő/nap


Az ár tartalmazza:

• Vasalt Utak túraszervezést
• túravezetést és via ferrata oktatást
• via ferrata felszerelés használatát (beülő, sisak, via ferrata kantár)

Az ár nem tartalmazza:

• utazási költséget (telekocsi rendszerben oda-visszaút kb. 20.000 Ft/fő, illetve utazást a helyszínen további 8-10.000 Ft/fő, összesen kb. 80-120.000 Ft/autó)
• szállásdíjat (tengerpart közeli apartmanban, szezontól függően 20-40 EUR/fő/éjtől (kb. 50.000 Ft/fő/6 éj-től)
• étkezést
• Sport Extra utasbiztosítás díját (7 nap/6 éjszakára: 5.670 Ft / 7.938 Ft / 12.852 Ft)
• parkolási díjakat
• belépő jegyeket (pl.Hvar, Krka) és fakultatív programokat (pl. zipline, rafting, canyoning, stb.)

Program:

1. nap Egyéni utazás Horvátországba, Cikola via ferrata Rövid oktatást követően egy különleges kanyonban, a Cikola folyó kanyargós medrét követve mászunk és túrázunk. Egyre beljebb haladva a 130 m mélységű kanyon belseje felé, mindig új arcát mutatja a táj. A látvány rendkívüli! Tavasszal és ősszel pedig a folyó varázslatos kék színével is rabul ejti a látogatókat. Túránk végeztével továbbutazás Brelára, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.
♦ nehézsége: B/C (könnyű és közepes) ♦ szintkülönbség: 200 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 4 óra (ebből mászás 2-2,5 óra) ♦
 

2. nap Omis / Fortica via ferrata és rafting / zipline/strandolás Egy gyönyörű kilátást nyújtó élménymászásban lesz részünk Omis és annak tengerpartja felett. Mászásunk során festői kilátás nyílik nemcsak az Adriai-tengerre, de a Cetina folyóra és Omis városkára is. A csúcson pedig bepillantunk az egykori vár romjaiba. Rövid ebédszünetet követően délután fakultatív program: rafting, zipline vagy strandolás. Nap végén közös grillvacsora és ismerkedő est.
♦ nehézsége: B (könnyű) ♦ szintkülönbség: 100 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3 óra (ebből mászás 1,5 óra)♦
 

3. nap Split / Perunika via ferrata és DWS / kajaktúra / zipline / óvárosi séta Szép vonalvezetésű és rendkívül látványos via ferrata útvonal Horvátország egyik legismertebb mediterrán nagyvárosa, Split-Perun városa fölött. Mászás közben és a csúcsról egyaránt gyönyörű kilátás nyílik az Adriai-tengerre és Split városára. Délután fakultatív program: Deep Water Solo (tenger feletti sziklamászás szabadon), kajaktúra, zipline, városnézés vagy strandolás. Hazaindulás előtt érdemes sétálnunk egyet a gyönyörű és az Unesco Világörökség részeként is számon tartott történelmi óvárosban és a kikötőben.
♦ nehézsége: B/C (könnyű és közepes) ♦ szintkülönbség: 140 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3 óra (ebből mászás 1-1,5 óra) ♦
 

4. nap / A program: Hvar via ferrata és szigettúra / Blue Cave / borkóstoló / strandolás Utazást és kompozást követően egy látványos via ferrata túrát teszünk Hvar szigetén, az ikonikussá vált 30 m hosszú híddal és lélegzetelállító panorámával, majd feltúrázunk a sziget legmagasabb pontjára. Délután fakultatív program: szigettúra, óvárosi séta / kishajózás a világítótoronyhoz / borkóstoló / strandolás / hajókirándulás a Blue Cave-hez vagy Red Rocks-hoz.
♦ nehézsége: A/B/C (könnyű és közepes) ♦ szintkülönbség: 150 m ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 4-6 óra (ebből 2 óra mászás) ♦
 

4. nap / B program: Mostar / Fortica via ferrata és zipline, Neretva áttörés, Jablanica Ellátogatunk a Balkán egyik legszebb városkájába, Mostarba (Bosznia-Hercegovina). A délelőtti via ferratát követően az adrenalin szerelmesei kipróbálhatják a Zipline átcsúszó pályákat vagy akár a sportmászó utakat is. Délután kellemes sétát teszünk a Neretva folyó partján, az óvárosban, s megcsodáljuk a történelmi Jablanica(Öreg)-hídat. Hazafelé útba ejthetjük a különleges Blagaji Derviskolostort és Bosznia-Hercegovina egyik legszebb természeti kincsét, a Kravica-vízesést.
♦ nehézsége: B/C (könnyű és közepes) ♦
 

5. nap Brela sziklamászás A mászás egy másik izgalmas ágával, a sziklamászással szeretnénk megismertetni Brela impozáns sziklafalain. Igazi élménymászás, festői kilátással! Délután fakultatív program: tengeri naplemente kajaktúra.
♦ nehézsége: IV, V sportmászó utak (könnyű) ♦
 

6. nap Omis / Canyoning és strandolás Izgalmas kaland a Cetina folyó természetes csúszdáin, medencéiben és szikláin. Beöltözés után letúrázunk a kanyonba, majd a folyómederben ereszkedünk: vízicsúszdázunk, a folyó kis medencéiben és annak legmagasabb vízesése alatt úszkálunk, sziklákról ugrálunk (opcionális) és a folyó sodrásában úszunk. Az Extrem változatban pedig kötélen is leereszkedünk egy 55 és egy 25 m magas sziklafalról. Minden speciális- és védőfelszerelést biztosítunk.
♦ nehézsége: könnyű/közepes ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 5 óra (ebből 3 óra a vízben)♦
 

7. nap Krka-vízesés és egyéni hazautazás Magyarországra Ennek az izgalmas hétnek a lezárásaként hazautunk során megállunk Horvátország egyik jelképénél, a Krka-vízesésnél. Egy kellemes sétával megcsodálhatjuk ezt a gyönyörű nemzeti parkot a vízeséseivel, egyedi növény- és állatvilágával, építészeti műemlékeivel és kis múzeumával. A 400 m hosszú, 100 m széles területen összesen 17 vízesés található. A legnagyobb magassága 37 m, az első és az utolsó vízesés közötti szintkülönbség pedig 47 m.
♦ nehézsége: könnyű/közepes ♦
♦ a teljes túra időtartama: kb. 3 óra ♦

ÉLMÉNYEKKEL GAZDAGODVA, FELTÖLTŐDVE TÉRÜNK HAZA AZ ADRIAI KALAND NYARALÁSUNKBÓL!

 

Jelentkezés:

A +36 30 230 3340-es telefonszámon vagy az info@vasaltutak.hu email címen lehet az alábbi adatok megadásával: igazolványban szereplő név, születési dátum, cím, mobilszám, email cím.

A program min. 4 fő jelentkezése esetén indul.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. A túrát a túravezető a résztvevők biztonsága és testi épsége érdekében bármikor módosíthatja, ami a túra programját, időtartamát vagy távolságát változtathatja.

 

A ki- és hazautazás feltételei:

Horvátországba magyar állampolgárok számára a belépés személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. A járványügyi szabályoknak, a ki- és beutazásnak való megfelelés kizárólag az utas felelőssége, azok nem teljesülése esetén a Vasalt Utak semmilyen felelősséget nem vállal. A ki- és hazautazás fenti feltételeit a jelentkezés, majd indulás előtt kérjük, tájékozódjanak és figyelmesen olvassák el a Konzuli Szolgálaton közzé tett friss és aktuális információkat, amelyet az alábbi linkeken találnak:
 

Horvátországba történő kiutazás feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

Bosznia-Hercegovinába történő kiutazás feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?bosznia-hercegovina

Magyarországra történő hazatérés feltételei: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-magyar-allampolgarok-magyarorszagra-torteno-hazateresenek-rendkivuli-szabalyairol-a-covid-19-jarvany-miatt