book online

Winter season 2018/2019
December 16, 2018 to Easter mondat April 17, 2019

The following booking conditions apply: Minimum lenght of stay: 3 night. Arrival and departure: daily

reservation@name.com Reservation hotline: +1 800 1234 556

KOVÁCS TAMÁS

Kovács Tamás, a magyarországi vasaltutak megálmodója
“Egyenként is több évtizedes szikla és hegymászó tapasztalattal rendelkezünk, Magyarország- és Európa-szerte nyitottunk és építünk ki máig is új sziklamászó utakat. Szeretnénk, ha azok is megismerhetnék a függőleges birodalmat, akik nem mászók. Ezért kezdtük el a vasalt utak kiépítését hazánkban, hogy biztonságos lehetőséget teremtsünk a magasba vágyóknak.”

TUDTAD?

1492-ben a Mount Auguille oldalában építették az első via ferratát, akkor még fából. Az első világháború idején a Dolomitokban kapott újabb lendületet a drótkötéllel biztosított hegyi ösvények kiépítése, a csapatok és az ellátmány könnyebb és hatékonyabb mozgatására. Azóta szabadidősportként terjedt el szerte Európában, mint a sziklamászás egyszerűbb, biztonságosabb módja, bevezetés a hegyek csodás világába. Magyarországon a Tatabányai Alpin Sport Klub építi ki a vasalt utakat. Jelenleg 10 út áll rendelkezésre 3 helyszínen a B/C fokozattól az E/F fokozatig.

Vasalt utak számokban

0
csodálatos helyszín
0
Különböző útvonal
0
ezer méter drótkötél
0
ezer boldog ferrátás

HÁZIREND

A vasalt utak bejárása hegymászás! Mindenki saját felelősségére mászik. Kötelező felszerelés: sisak, beülő és energiaelnyelő, klettersteig szett. A szakaszosan biztosított etapokon csak egyetlen embernek szabad mozogni és csakis felfelé menetben. A vasalt utakról letérni szigorúan tilos és életveszélyes! Csak a kijelölt erdei ösvényeket használd a megközelítésnél! A környék szigorúan védett természeti érték. Segélyhívó számok: 112, 104
EDDIG ELKÉSZÜLT

VASALT UTAK MAGYARORSZÁGON

Gyönyörű természet, környezet
Történelmi műemlék vár
Érdekes programok a környéken
5 5

útvonal

Megnézem
Profiknak is ajánlott
Szédítő
városi panoráma
3 3

útvonal

MEGNÉZEM
Meghitt erdei környezet
Kezdőknek és profiknak is ajánlott
Nagyszerű élmény a Bakony szívében
2 2

útvonal

MEGNÉZEM